Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality ZŠ > Slavnostní zahájení školního roku 2021/2022

Slavnostní zahájení školního roku 2021/2022



Vážení rodiče a naši milí žáci,

slavnostní zahájení školního roku 2021/2022 proběhne ve středu 1.9.2021 v 8:30hod. na nádvoří základní školy. Za nepříznivého počasí by se společné setkání neuskutečnilo, žáci by šli v 8 hod. do tříd, kde by se přivítali po testování pouze se svou třídní učitelkou (změna v souladu s doporučením MZČR, není doporučeno setkání všech ve vnitřních prostorách).

Žáci 2. - 5. ročníku zahájí první školní den v 8 hod. se svojí třídní učitelkou ve třídě, kde se musí podle pokynů MŠMT první den školní docházky otestovat antigenními testy. Přezůvky prosím s sebou! Žáci už testování dobře znají, bude to stejné, jako v loňském školním roce. Ty žáky, co byli v 1.ročníku testováni zdravotníky školy, podpořte prosím zlehčením celého procesu, opravdu to nic nepříjemného a složitého není, žáci to lehce pod vedením p.uč. Pavlíny Štěpánové (rozené Dokoupilové) zvládnou. Na chodbách a ve společných prostorách školy platí stále povinnost nosit roušky, vybavte prosím své dítě do školy zdravotnickou rouškou. 

Všichni se pak setkají na nádvoří školy v 8:30 hod. 

Rodiče s žáky, kteří nastupují do 1. ročníkuse dostaví až 8:30 hod. na nádvoří školy. Po slavnostním zahájení a přivítání starostou obce, zástupcem SPZŠ, paní knihovnicí Ladou Veselou a ředitelkou školy se společně s rodiči odeberou do své třídy, kde proběhne slavnostní přivítání a seznámení s třídní učitelkou. Rodiče dostanou pokyny k organizaci prvních týdnů, odnesou si spoustu školních pomůcek a dárky k upomínce na tento slavnostní den (klidně aktovku nebo velkou tašku a přezůvky s sebou).

Všichni příchozí do školy, kteří nejsou žáky, musí dodržovat zakrytí nosu a úst respirátory FFP2.

Provoz ŠD je do 16:15 hod., žáci mohou jít s vychovatelkou na oběd (rodiče oběd včas předem přihlásí), poté zájemci o ŠD v tento den musí mít od rodiče lístek, kdy bude odcházet ze ŠD sám nebo v doprovodu rodičů domů zase v určitý čas. Bez lístku bereme, že žák má jít po zahájení ihned domů, jako všichni ostatní. Lístek od rodiče, je přihláška do ŠD tento den.

Ve čtvrtek a v pátek budou mít žáci 1.ročníku zkrácené vyučování do 10:30 hod. Poté si je můžete vyzvedávat domů. Školní družina bude ale zajištěna, o děti bude dobře postaráno, pokud si je budete chtít vyzvednout později, seznámí se se školou a s kamarády ( do 16:15 hod.).

Ve středu 1.9.2021 dostanou všichni žáci deníček, kde budou informace, jaký rozvrh bude další den a co si mají žáci přinést. Také dostanou přihlášku do ŠD přehled zájmových kroužků, co mají donést a přihlášku do školní jídelny  :-) . Velmi se na Vaše děti těšíme! 

Pokud máte nějaké dotazy, můžete se na mě obrátit na tel. 731 714 661. 

Mgr. Ivana Zenáhlová, řed.školy